Szállodánk működésének 250 éve alatt elődjeink azon dolgoztak és mi is azon dolgozunk, hogy Vendégeink maximálisan feltöltődhessenek szállodánkban. A relaxáció és a testi, lelki felfrissülés érdekében hoztuk létre a Kristály Imperial Hotel**** 240 négyzetméter területű wellness szalonját, ahol mindig friss gyümölcs és kellemes időtöltés várja a betérő Vendéget egy fárasztó munkanap után vagy egy hosszú vakáció alatt. A szalon az eredeti műemléki épület hangulatát őrzi. Kizárólag magas minőségű anyagokat használtunk fel a kialakítás során. A wellnessben mindenhol jellemzőek a tükröződő felületek a természetes kőintarziák, mozaikképek és a meleg bronzos árnyalatok.

A modern elegancia és a barokk stílusjegyek keveredése elegáns, extravagáns hangulattal tölti meg a helyiséget. Spa részlegünk gazdag szaunavilága és különböző természetes terápiái, a só, fény-és aromaterápiája segíti a relaxációban, valamint a fizikai és mentális regenerálódásban. Wellness szolgátatásainkról és nyitvatartásunkról alább olvashat bővebben:

Spa nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 08:00-12:00 majd 14:00-22:00
Szombat-vasárnap: 08:00-22:00

Masszázs

Szállodánkban szakértő masszőrökkel dolgozunk együtt. Ennek köszönhetően masszázstípusok számos típusa vehető igénybe előzetes bejelentkezést követőenl:
  • Harmónia aromaolajos relax masszázs
  • Energetizáló, fitnessz masszázs
  • Frissítő és kondicionáló masszázs
  • Kakaóvajas élénkítő masszázs
  • Svédmasszázs
  • Jégvarázs-hűsítő masszázs
  • Relaxációs arc és fejmasszázs
  • Stresszoldó manager masszázs
  • Kismama masszázs

Jacuzzi

A különleges megvilágítású jacuzzi a legjobb helyet kínálja a felfrissülésre. A vízsugarak serkentik a vérkeringést, a buborékok lágyan masszírozzák a testet, ezáltal javul a szervezet védekezőképessége.
Jacuzzink beépített élményeleme például a hidromasszázs, amely erős víznyomással történő masszázs. Ezenkívül ülő pezsgőmasszázs is színesíti a repertoárt. Ez kíméletesebb, levegő befúvással történő masszázsforma.
Jacuzzink vízhőmérséklete 34°C, mérete 20 négyzetméter, befogadóképessége 8 fő.
A teljes testi-lelki felfrissülés élményét trópusi élményzuhany és egy hagyományos állítható hőfokú zuhany teszi teljessé.

Medence

Különleges fényekkel megvilágított medencénk vendégeink egyik közkedvelt helye. A 60 négyzetméteres medence ellenáramoltatással ellátott, így úszásra is alkalmas (12 méter hosszú, 5 méter széles), 8 masszázsfúvókával, 1 buzgárral van felszerelve, a kellemes kikapcsolódás jegyében.

Infraszauna

Az infravörös sugarak hatására történő izzadásnak csak 80%-a víz, a maradék fölösleges zsír, illetve nehézfémek és más kémiai anyagok elegye.
Az infraszauna hőmérséklete általában 35-40 fok, így azok számára is ideális a használata, akik nem bírják a finn szauna magasabb hőmérsékletét, hiszen ez a hőmérséklet kevésbé megterhelő a szervezet számára. Szaunánkban a szaunapanelek a cédrusfaborítás mögött bújnak meg, így a fokozatos a hőleadás mellet kellemes cédrusillat érezhető a helyiségben.
Az infraszauna használatnak legfontosabb jótékony hatásai az alábbiak:
Egy intenzív infraszaunázás 30 perce alatt akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet.
Felgyorsul az anyagcsere, ami elősegíti a gyors méreganyag-kiürülést a testből.
A méregtelenítés nemcsak a fizikai testre van hatással, de enyhítheti a stressz okozta mentális tüneteket, nyugtató hatással bír.

Gőzkabin

A gőzkabin hatása egyedülálló a szervezet számára, nem véletlenül használták előszeretettel már az ókori Görögországban is, és folytatták, továbbfejlesztették a hagyományt a rómaiak és a törökök. A forró gőz jó hatással van a szív- és érrendszerre. Idősebb emberek körében végzett vizsgálat szerint, a gőzfürdő javítja a vérkeringést, különösen a végtagokban. Stressz hatására nő a kortizol szint a szervezetben, aminek számos negatív hatása van, és feszültséget okoz. A gőzkabin csökkenti a kortizol szintet, ezáltal nyugodtabbnak érezzük magunkat. Néhány perc nyugodt pihenésnek is pozitív hatása van az egészségre, emellett segíti a koncentrációt. Az aromaterápiával és padfűtéssel ellátott kabinban tehát a pára és a meleg levegő körülveszi a testet, nyugtatja az idegeket, kitisztítja légutakat, felpezsdíti a vérkeringést és vitalizálja a bőrt.
A gőzkabin hőmérséklete 43-48 °C, a páratartalom 90-100%. A gőzkamra befogadóképessége 4 fő.

Finn szauna

A hagyományos finn szaunát a Kristály Imperial Hotel****-ben fényterápia egészíti ki. A szaunázás klasszikus élményét nyújtja a fényterápia jótékony hatásaival kiegészítve. A magas hőfok hatására a test izzadni kezd, ezért hatékonyan méregteleníti a szervezetet és serkenti a vérkeringést. Hőmérséklet: 90-100°C, páratartalom: 6-15%, befogadóképesség: 5 fő

A fényterápia ismert alternatív módszer, amely az emberi szervezet stimulálásához a különböző színek energiáját használja fel és jótékony hatást gyakorol lelkiállapotunkra, fiziológiai folyamataink működésére.

Tepidárium

A tepidárium aromaterápiával és padfűtéssel ellátott kellemes, regeneráló helyiség, ahol a hőmérséklet optimális a káros anyagok kiizzadására. A tepidárium használata erősíti a szívet és a vérkeringést, mindemellett teljes nyugalmat, relaxációt biztosít. A tepidárium teremhőmérséklete 30-40°C, padhőmérséklete 35-40°C, befogadóképessége 10 fő.
A fényterápia ismert alternatív módszer, amely az emberi szervezet stimulálásához a különböző színek energiáját használja fel és jótékony hatást gyakorol lelkiállapotunkra, fiziológiai folyamataink működésére.

Sókamra

A sókamra teljes mértékben Himalája sóval borított falú helyiségben különleges, bakteriológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik, amely természetes gyógymódot kínál az egészség védelmére. Egyedi hatást kelt ebben a helyiségben, hogy a világítás a sótéglák mögé van beépítve. A sókamra befogadóképessége 6 fő.