Esterházy Étterem, Tata, Kristály Imperial Hotel ****

Grófi hagyományok és gyengéd modernség...

A 250 esztendős Kristály Imperial Hotel**** Esterházy Étterme elegánsan ötvözi a hagyományok tiszteletét az elvárható modernséggel. Éttermünkben egyaránt készítjük a klasszikus magyar konyha remekeit és a legmodernebb gasztronómiai ínyencségeket. Házunk egyik specialitása  a több mint 200 éves receptúra alapján készült mészáros leves, amelyet több neves vendégünk is örömmel fogyasztott a történelem során.

Az étterem méltó a négy csillagos szálloda hangulatához. Patinás boltívei a barokk kor hangulatát emelik újra a jelenbe. Éttermünk díszudvarra néző különterme eleganciája mellett igazán meghitt, köszönhetően szeparálhatóságának.

Az ország legrégebben működő szállodájától alig két kilométerre található ökogazdaságunk ahonnan egészséges és minőségi alapanyagainkat szállítjuk. Emellett szakácsaink elsősorban közeli őstermelőktől beszerzett alapanyagokból készítik szezonális ételeinket. A közelben fellelhető alapanyagokból készülnek saját, házi különlegességeink is: savanyúságok, ecetek, lekvárok, füstölt sonkák.

A steakek mellé igény szerint egyféle köret és egyféle mártás választható.

With the steak, one garnish and one sauce can be choose optionally.

Neben die Steaks nach Wunsch können Sie eine Beilage und eine Soße wählen.

Köretek / Garnishes / Beilagen:

– sült burgonya / fried potatoes / Bratkartoffeln

– friss idénysaláta / fresh seasonal salad / frischer Salat der Saison

– zöldségek pecsenyelében / vegetables in gravy / Gemüse in Bratensoßen

Mártások / Sauces / Soßen:

– zöldborsmártás / green peppercorn sauce / Grüner-Pfeffer Soße

– brokkolis kéksajtmártás / blue cheese sauce with broccoli / Blauschimmelkäsesosse mit

Brokkoli

– hagymás chilis bab / chili con carne with onions / Zwiebel mit Chili-Bohnen

Szezonális & állandó étlapunk

A'la carte

Esterházy Éttermünk kínálata követi az évszakok változását és szezonalitását egyaránt. Ennek köszönhetően félévente megújuló választékkal várjuk Vendégeinket. Természetesen a kor elvárásainak megfelelően vegetáriánus-, vegán-, diétás étrendet követők számára is ajánlunk fogásokat, ahogy odafigyelünk a különböző érzékenységgel (glutén, laktóz) rendelkező Vendégeinkre is.

Rendezvények az Esterházy Étteremben

Az elmúlt évszázadok során patinás éttermünk falai számos rendezvénynek adtak otthont. Tata híres báljai mellett számos egyéb, közéleti rendezvény is köthető az Esterházy Étteremhez! Napjainkra szállodánk és éttermünk megújulásának köszönhetően személyre szabott lehetőséget biztosíthatunk Vendégeink és a környék lakossága számára privát ünnepségek, családi rendezvények, üzleti vacsorák, csapatépítő rendezvények, esküvők lebonyolítására. Az Önök megtisztelő bizalmát színvonalas körülményekkel, figyelmes kiszolgálással és mindig egyedi, személyre szabott ajánlattal háláljuk meg!

Borestek

Szállodánk a Neszmélyi borvidéken található. Tisztelegve a hazai borászok és a folyamatosan fejlődő hazai borkultúra előtt saját pincészetünk prémium tételei mellett az ország összes borvidékét bebarangoljuk időnként. Mindezt anélkül, hogy szállodánk éttermét el kellene hagyni. Séfünk, Kocsis Norbert jóvoltából a tavaszi szezonban, illetve ősszel és télen egyedi bor és étel párosításokat kóstolhatnak a gasztronómia ezen területére nyitott Vendégek. Természetesen rendezvényeink nyitottak mindenki számára, így akár a kellemes vacsora szálláscsomaggal és kellemes wellness kikapcsolódással egybekötve is letölthető Magyarország legrégebben működő hotelében!