Szállodánk eredeti téglaboltozatos pincéje kötetlen hangulatú családi, baráti vagy vállalati zártkörű rendezvények kiváló helyszínéül szolgál. A bárban csocsó asztal, darts gép, léghoki és billiárd gondoskodik az önfeledt szórakozásról. Az egyedi pincehangulatot az extravagáns fények fokozzák.

A helyiség maximum 60 főt tud befogadni, így borkóstolók, születésnapok, házassági évfordulók, ezüst- és aranylakodalmak, keresztelők, első áldozások, eljegyzések, legény- és leánybúcsúk, osztálytalálkozók, ballagások és bankettek népszerű helyszíne.

Borkínálat

Esterházy éttermünk és Bohém bárunk borkínálata kizárólagosan magyarországi borvidékekről származó minőségi borokon alapszik. Szinte minden hazai tájegység, legyen az autochton vagy nemzetközi szőlőfajta, képviselteti magát kínálatunkban. A helyi borászatokkal való szoros együttműködésünknek köszönhetően , a fehér boros paletta összeállításában elsőbbséget élveznek az Ászár-Neszmélyi borvidék borai.
A borkínálat mellett széles pálinkaválasztékkal is kedveskedünk Vendégeinknek.
bor, borbár, tata, Kristály Imperial Hotel

Helyi borkultúra

Tata, s ezennel a Hotel is az Ászár-Neszmély borvidék középkori hagyományokkal rendelkező térségét mondhatja magáénak. A szőlőültetvények a Dunántúli-középhegységhez tartozó Bakony, Vértes, Gerecse és a Visegrádi-hegységeket kísérő domboldalakon, lankákon és platószerű területeken helyezkednek el. A XIII. századtól kezdve az uradalmi gazdálkodás biztosította a vidék borainak jó hírét. Az XIX. század második felében az Esterházy Csákvári Uradalom híres pincészete alakult ki itt, mely messze földön hírnevet szerzett a vidéknek. Az utóbbi évtizedekben a szőlőtermesztés korszerűsítése a borminőség tovább erősödését és a borvidék rangjának emelkedését eredményezte. A borvidék borait általában reduktív körülmények között állítják elő, így tartva meg az intenzív gyümölcsillatot és az élénk savakat.

Ma a fehér szőlők közül jellemzően a Chardonnay, Olaszrizling, Müller-Thurgau, Zöld veltelini, az illatos bort adó fajták közül pedig az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini és Ottonel muskotály terem, de elkezdett terjedni a Sauvignon Blanc és a Szürkebarát is. A borvidék jellegzetes fajtái közé sorolhatjuk még a Rajnai rizlinget, a Leánykát és a Királyleánykát is.

A kék szőlők közül a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir és a Merlot fordulnak elő, bár inkább rozék alapanyagaként, mivel a vörösborok nem jellemzőek a vidékre.