Kristály Imperial Hotel **** – Tata

Szállodánk eredeti téglaboltozatos pincéje kötetlen hangulatú családi, baráti vagy vállalati zártkörű rendezvények kiváló helyszínéül szolgál. A bárban csocsó asztal, darts gép, léghoki és billiárd gondoskodik az önfeledt szórakozásról. Az egyedi pincehangulatot az extravagáns fények fokozzák.

A helyiség maximum 60 főt tud befogadni, így borkóstolók, születésnapok, házassági évfordulók, ezüst- és aranylakodalmak, keresztelők, első áldozások, eljegyzések, legény- és leánybúcsúk, osztálytalálkozók, ballagások és bankettek népszerű helyszíne.

A Bohém Bár italfogyasztás ellenében külön díj nélkül üzemel.

Nyitva tartás:   H- V 18:00 – 01:00

bbb-150x150

bar

Borkínálat 

Esterházy éttermünk és Bohém bárunk borkínálata kizárólagosan magyarországi borvidékekről származó minőségi borokon alapszik. Szinte minden hazai tájegység, legyen az autochton vagy nemzetközi szőlőfajta, képviselteti magát kínálatunkban. A helyi borászatokkal való szoros együttműködésünknek köszönhetően , a fehér boros paletta összeállításában elsőbbséget élveznek az Ászár – Neszmélyi borvidék borai.

A borkínálat mellett széles pálinkaválasztékkal is kedveskedünk Vendégeinknek. 

Helyi borkultúra

Tata, s ezennel a Hotel is az Ászár-Neszmély borvidék középkori hagyományokkal rendelkező térségét mondhatja magáénak. A szőlőültetvények a Dunántúli-középhegységhez tartozó Bakony, Vértes, Gerecse és a Visegrádi-hegységeket kísérő domboldalakon, lankákon és platószerű területeken helyezkednek el. A XIII. századtól kezdve az uradalmi gazdálkodás biztosította a vidék borainak jó hírét. Az XIX. század második felében az Esterházy Csákvári Uradalom híres pincészete alakult ki itt, mely messze földön hírnevet szerzett a vidéknek. Az utóbbi évtizedekben a szőlőtermesztés korszerűsítése a borminőség tovább erősödését és a borvidék rangjának emelkedését eredményezte. A borvidék borait általában reduktív körülmények között állítják elő, így tartva meg az intenzív gyümölcsillatot és az élénk savakat.

Ma a fehér szőlők közül jellemzően a Chardonnay, Olaszrizling, Müller-Thurgau, Zöld veltelini, az illatos bort adó fajták közül pedig az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini és Ottonel muskotály terem, de elkezdett terjedni a Sauvignon Blanc és a Szürkebarát is. A borvidék jellegzetes fajtái közé sorolhatjuk még a Rajnai rizlinget, a Leánykát és a Királyleánykát is.

A kék szőlők közül a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir és a Merlot fordulnak elő, bár inkább rozék alapanyagaként, mivel a vörösborok nem jellemzőek a vidékre.